Cursuri
Curs de HobbyCurs Hobby „Go for extra miles” – Marea Călătorie

Curs Hobby „Go for extra miles” – Marea Călătorie

2800 lei

Modulul cuprinde 12 cursuri programate săptămânal, desfășurate pe parcursul a 12 săptămâni.

Cursurile au loc într-una din zilele săptămânii, de luni până sâmbătă, dimineața de la 11:00 la 14:00, sau seara de la 18:30 la 21:30.

Număr de participanți – maxim 12 persoane

 

Plată în rate – Reducere 20% – 3.640,00 LEI 2.912,00 LEI

Plată integrală – Reducere 30% – 3.640,00 LEI 2.800,00 LEI

SKU: CURS-DE-HOBBY Category:

Description

DESCRIERE

Am numit cursul “Marea călătorie” pentru că vă promit o adevărată aventură culinară în bucătăriile lumii, în care vom descoperi o mulțime de rețete care să rămână cu voi la sfârșitul celor 12 săptămâni de întâlniri.

Vom vizita America Centrală, Asia cu bucătăriile cele mai cunoscute, Europa, Africa. Vom avea la dispoziție tot ce ne trebuie pentru a reuși să surprindem cât mai bine specificul fiecărei culturi gastronomice – ingrediente de calitate, ustensile profesionale, plan de rețete și, mai ales, plăcere de a găti.

Cursurile T-Gall promovează un stil de viață sănătos, prin rețete, ingrediente și prin încurajarea oamenilor de a găti acasă preparatele preferate.

Avem la dispoziție o bucătărie complet utilată pentru a ne desfășura cât mai bine, pentru rezultate delicioase.

La sfârșit, alături de cunoștințele culinare dobândite, veți lua cu voi și o binemeritată diplomă de participare.

Vă aștept alături de mine în „Marea călătorie”!

Al vostru,

Traian Galleguillos

 

PROGRAMA

Curs 1: Peru-Central America

Guacamole clasic – pentru că e un aperitiv/sidedish care a făcut înconjurul lumii. Este un preparat super delicios și sănătos. Cheviche preparat din pește proaspăt – un aperitiv extrem de ofertant care se gătește ușor. Causa peruană – mâncarea tradițională cea mai răspândită din gastronomia peruană. Causa provine din cuvântul quechua și înseamnă susținerea vieții. Se poate servi ca aperitiv, dar și ca fel principal.

  • Guacamole clasic;
  • Cheviche;
  • Causa peruană.

Curs 2: India

Chifteluțe de ceapă sau « Onion baji » cel mai iubit aperitiv al indienilor. Extrem de aromat și crocant, se servește mereu alături de un dressing de iaurt răcoros care îl completează de minune.

Chicken Tikka, una dintre rețetele de bază ale bucătăriei indiene și una dintre cele mai delicioase specialități.

Pork korma – este o mâncare cremoasă bazată pe carnea de porc. Aromele ei, ingredientele unice, fac din această mâncare una dintre cele mai apreciate.

  • Chifteluțe de ceapă;
  • Chicken Tikka;
  • Pork korma.

Curs 3: China

Vegetarienii în alertă – Stir fry de tofu și legume – este un preparat plin de gust și texturi deosebite cu ingrediente speciale și o tehnică de gătire unică.

Porc cu broccoli și ciuperci cu un sos dulce-iute-acrișor cu tăiței, este un preparat gătit la wok extrem de gustos și aspectuos. Și la final fry rice eate și noodles, o mâncare deliciosă care te va face să te îndrăgostești iremediabil de arta culinară chinezească.

  • Stir fry de tofu și legume;
  • Porc cu broccoli, alune și ciuperci;
  • Fry rice eate și noodles.

Curs 4: Turcia

Imam bayildi sau vinete umplute la cuptor – un preparat senzațional de gustos este total vegetariană, ușoară și aromată. Humus – o mâncare tradițională turcească săracă în grăsimi și bogată în fibre și proteine, o mâncare sănătoasă, plină de savoare și extrem de hrănitoare, care alături de tabbouleh creează o masă unică și plină de gust. Bucătăria turcească este considerată una dintre cele mai bune bucătării din lume, iar dovleacul cu miere și tahini nu face decât să întărească această afirmație. Extrem de bun și aromat, acest preparat este fabulos și îți face papilele gustative fericite fiind foarte gustos și savuros. Adana Kebab este un fel de mâncare tradițional din sudul Turciei care se prepară din carne de miel plus condimente și alte ingrediente.

  • Imam bayldi;
  • Humus;
  • Dovleac cu miere și tahini;
  • Adana Kebab.

Curs 5: Italia

Gastronomia italiană este cunoscută în toată lumea pentru preparatele ei deosebite. Preparatul care a ajuns pe mesele tuturor, sunt pastele. Vom învăța să gătim pasta fresca în diverse combinații savuroase alături de sosuri celebre precum carbonara sau pesto genovese. Vom trece apoi la Gnocchi freschi, una dintre cele mai vechi mâncăruri italienești care se poate găti în cele mai variate combinații. Apoi la final risotto, un preparat culinar absolut delicios care odată mâncat dă dependență.

  • Paste fresca;
  • Gnocchi freschi;
  • Risotto.

Curs 6: Thailanda

Supa thai tom yum aromată, bineînțeles cu fructe de mare. Acest preparat îmbină un întreg buchet de gusturi. Continuăm cu un pui thai cu curry și lapte de cocos și aromat cu frunze de kafir, servit pe un pat de tăiței de orez. Și la final, gătim un pad thai cu legume, un preparat plin de arome exotice și legume gătit în stil tradițional.

  • Supa thai tom yum aromata cu fructe de mare;
  • Pui thai cu curry și lapte de cocos;
  • Pad thai cu legume.

Curs 7: Grecia

Gyros o mâncare autentic grecească cu o compoziție delicioasă dar în accelasi timp sănătoasă ce a făcut să fie printre cele mai populare din lume.

Spanakopita – minunata plăcintă cu feta și spanac plină de gust și savoare. Sos tzatziki alături de chifteluțe de dovlecei, un preparat mediteranean extraordinar servit ca aperitiv. Vinete a la grec, un preparat în stil grecesc foarte sănătos și gustos.

  • Gyros;
  • Spanakopita plăcintă cu feta și spanac;
  • Sos tzatziki alături de chifteluțe de dovlecei;
  • Vinete a la grec.

Curs 8: Maroc

Tajine – este un fel de mâncare tradițional și este inima bucătăriei marocane. Este un preparat care se gătește lent și la foc mic și se distinge prin bogăția și savoarea gustului. Pastilla sau plăcinta de carne, este un fel de mâncare extrem de popular și de iubit în Maroc care îți încântă simțurile și are un gust inconfundabil ce combină dulcele cu săratul. Salata de sfeclă crudă și brânză de capră, este o salată marocană gustoasă care nu își pierde din proprietățile ei fiind foarte sănătoasă.

  • Tajine;
  • “Pastilla” sau Plăcinta de carne;
  • Salată de sfeclă crudă și branză de capră.

Curs 9: Franța

Foie Gras este emblema bucătăriei franțuzești, o delicatesă culinară preparată din ficat de rață cu un gust bogat și untos. Acest preparat este asociat cu istoria Franței fiind preferatul regelui Ludovic al IV-lea, de altfel face parte din patrimoniul cultural și gastronomic francez. Piept de rață sous vide, este un preparat care se gătește lent, precis și are rezultate spectaculoase.

Quiche Lorraine este un clasic al bucătăriei franțuzești și este cea mai cunoscută tartă atât în Franța dar și în regiunea de unde își trage numele Lorena.

  • Le Grand Foie Gras;
  • Piept de rață sous vide;
  • Quiche Lorraine.

Curs 10: România

Mancare de praz – este un preparat vechi al bucătăriei romanești, unul extrem de sănătos și gustos. Bulz reinterpretat a la Chef, este un preparat ce îmbină gustul copilăriei cu rafinamentul marilor restaurante. Iar la final coacem alivenci, una dintre cele mai rafinate mâncăruri care nu are corespondent în alte gastronomii. Borș de sfeclă roșie.

  • Mancare de praz;
  • Bulz reinterpretat a la Chef;
  • Alivenci;
  • Borș de sfeclă roșie.

Curs 11: Grill

Vom folosi carne de vită, porc, pui și pește. Fiecare tip de carne cu modul ei de preparare, cu asezonarea, timpul și secretele sale, într-o atmosferă relaxată.

Curs 12: Ce am învățat! Examen final.

Additional information

Tip plata

Plată în rate – Reducere 20%, Plată integrală – Reducere 30%

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Curs Hobby „Go for extra miles” – Marea Călătorie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Strada Stirbei Voda nr. 37, Buftea

Telefon: 0733.555.777